Szolgáltatásaink

A PRF Fibrin Membrán technológia


A PRF jelentése Platelet Rich Fibrin – trombocitákban, vérlemezkékben gazdag plazma. A technológia lényege, hogy a páciens saját vérével segítsük elő a sebészeti beavatkozás során keletkezett seb gyógyulását. PRF centrifugával nyerjük ki a páciens véréből az ún. fibrin alvadékot. Ezzel a fehérvérsejtekben, növekedési faktorokban és citokinekben gazdag plazmával látjuk el a nyílt sebet, amely elősegíti annak gyógyulását, a szövetek regenerálódását, szerepet játszhatnak a csontpótlásban is.

Az eljárás menete

Először vért vesznünk a pácienstől, majd -véralvadásgátlók hozzáadása nélkül- alacsony sebességgel centrifugáljuk. A centrifugálás során egyszerre sűrűsödnek fel a fibrin szálak, a vérlemezkék, a fehérvérsejtek, és a különböző citokinek (jelzőmolekulák), melyek mind a sebgyógyulás fontos alkotóelemei. A fibrin szálak segítenek lezárni a sebeket és felgyorsítják a seb összezáródásának folyamatát. Ezekbe a fibrin szálakba ágyazódnak bele a fehérvérsejtek és a vérlemezkék, amelyek együtt védőréteget alakítanak ki a seben. A plazmában található citokinek arra serkentik az immunrendszert, hogy gyorsabban épüljön ki az új érhálózat, és elinduljon a szövetformálódás.
A centrifugálás során a kémcsőben létrejött ún. frakciókat a seb igényeihez alakítjuk. Azaz vérdugót vagy membránt hozunk létre, melyet a fog helyére helyezünk, vagy felhasználjuk csontpótlóval kombinálva, melyek fogászati implantáció során eredményesen alkalmazható. A kezelés érzéstelenítéssel, fájdalommentesen történik. Pár nap elteltével lézeres biostimulációval gyorsítjuk a folyamatot, hogy a gyógyulási idő minél rövidebb legyen.

PRF Membrán technológia

A PRF előnyei

  • 100%-ban saját szövetet tartalmaz, így a regenerálódáshoz a szervezetnek nem kell idegen anyagot használnia.
  • Fájdalomcsillapító hatása van.
  • Bakteriosztatikus tulajdonsága miatt védelmet nyújt a baktériumokkal, vírusokkal szemben, csökken a fertőzés veszélye.
  • Gyorsan és ellenőrzötten elkészíthető (körülbelül 20-30 perc), így a sebészeti beavatkozás után azonnal alkalmazható.
  • Segíti a felszíni-, és a csontszövetek gyógyulását.
  • „Lezárja” a sebészeti területet, ezáltal védelmet biztosít a kórokozókkal szemben.
  • Vérhígító mellett is alkalmazható.

A módszer lényege

Minden – a sebgyógyuláshoz szükséges – alkotóelem a vérben megtalálható. Ezzel a modern technológiával a folyamatban részt vevő elemek számát megnöveljük, és tömörítve adott területre irányítjuk, hogy a szövetek gyógyulása minél hamarabb megtörténjen.
Szemben a korábban alkalmazott hagyományos csontpótló anyagokkal, a PRF technika egy gyorsabb, biztonságosabb és jobb minőségű szövetregenerációt eredményez.

Felhasználási területek

Nem szabad elfelejteni, hogy a fogaink a foghúzás után nem nőnek vissza. A PRT technológiával megpróbálunk a beavatkozás előtti egészséges állapothoz hasonlót kialakítani. Ez a szolgáltatás minden, sebészeti beavatkozáson átesett páciensünknek javasolt. Az eljárás menetét a személyes konzultáció alkalmával részletesen elmagyarázzuk, átbeszéljük. Keressen minket bizalommal a Dentys fogorvosai segítenek Önnek!

Fogászati kezelés a Dentys-től!

Foglaljon időpontot most! >> Foglalás <<

Dentys Fogászat Győr