Szolgáltatásaink

Gyökérkezelés


Pár évtizede sokan egy fájdalmas, drasztikus beavatkozásként gondoltak a gyökérkezelésre, azonban manapság a legmodernebb eljárásokat alkalmazva a kezelés gyors és fájdalommentes, akár egy egyszerű fogtömés. Kollégáink a megelőző konzultáción részletesen tájékoztatni fogják a kezelés menetéről, pontosan tudni fogja, hogy mely fogát fogja érinteni a kezelés.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés

A fog elhalása (amely következhet mélyebb kezeletlen szuvasodásból vagy egyéb nagyobb traumából) akár tünetmentesen is bekövetkezhet, melynek csak kisebb felszíni jelei lehetnek, ezért ajánljuk a kontrollvizsgálatok alkalmával a röntgenfelvétel készítését. Hideg vagy meleg folyadék hatására fáj a foga? Lüktető érzést érzett valamely fogában? Forduljon mielőbb fogorvoshoz, a gyulladás kezdeti fázisában akár gyógyszeres kezeléssel is visszafordítható! Tudta, hogy gyulladt fogai kiütéseket, ízületi problémákat, hajhullást vagy akár szívizomgyulladást is okozhatnak? Előzze meg a nagyobb problémákat, esetlegesen kialakuló gócpontokat, kezelje szuvas fogait minél előbb, kérje a Dentys szakembereinek segítségét!

A gyökérkezelés folyamata

A gyökérkezelés általában két lépcsős kezelés. Az első beavatkozás során feltárjuk a fog belsejét, majd egy speciális eszköz segítségével gondosan eltávolítjuk a “fogbélt”. A keletkezett lyukat sterilizáljuk és gyógyszeres töméssel pótoljuk. Ez az ideiglenes tömés nyugtató hatású és a következő kezelésig a fog belsejében marad. A végleges kezelés során a fogbélt egy gumiszerű anyaggal töltjük meg, amely a gyökércsatornát és a fog belsejét légmentesen lezárja. A fogat ezt követően véglegesen lezárjuk, ha kell, a hiányzó fogrészeket speciális tömőanyaggal visszaépítjük. Ezt követően pár nagyon belül a fog teljes értékűen terhelhető lesz.

Fogászati kezelés gyökérkezelés

Gyökérkezeléssel gondtalanul

Gyökérkezelt fogát akár egész életében gond nélkül használhatja, de tévhit, hogy a gyökérkezelt fog már nem szuvasodhat. Ugyan olyan gondoskodást igényel, mint a nem gyökérkezelt fogai, sőt, a gyökérkezelt fog a törékenyebbé válhat a hiányzó pulpa miatt ( a pulpa azaz a fogbél erekből és idegekből áll, a gyökérkezelés során ezt távolítjuk el). Foglaljon időpontot most, ne adjon esélyt a fogfájásnak!

Kíméletes, fájdalommentes gyökérkezelés a Dentys fogászati rendelőjében!

Foglaljon időpontot most! >> Foglalás <<

Dentys gyökérkezelés