Blog

Miért jó döntés az implantálás?

2017. szeptember 25.


A foghiány egyik legbiztonságosabb és legtartósabb megoldása a fogászati implantáció, mégis sokan tartanak tőle. Igaz, hogy a fogászati implantáció nagy beavatkozás, de a kor technológiai hátterével és képzett fogorvosokkal ezek a beavatkozások is gyorsan és fájdalommentesen elvégezhetők. Miért érdemes neked is a fogászati implantáció mellett döntened ha fogpótlásra kerülne sor? Elmondjuk!

Fogászati implantáció

A fogászati implantáció rendkívül praktikus megoldás, ha egy fog pótlását kell megoldani. Képzeld el, hogy egy fogsorban hiányzik a metszőfog. Ebben az esetben a kezelőorvosod megvizsgálja az arccsontozatodat,és felméri a fogászati implantációs lehetőségeket. Ha a vizsgálat pozitív, beültetésre kerülhet a speciális orvosi titán implantátum. Ezt képzeld el úgy, mint egy csavart, amit az állkapcsodban rögzítenek és amire később fel fogják helyezni az elkészült műfogat.

Ha fogászati implantációra nincs lehetőség, az eljárás sokkal megterhelőbb, mert hozzá kell nyúlni a szomszédos egészséges fogakhoz is. Ebben az esetben a szomszédos fogakat lecsiszoljuk és ezekhez rögzítünk egy fém vázat, ami fedi a lecsiszolt fogakat (ráhúzzuk), illetve tartalmazza a pótlandó fog “sablonját”. Ezt a fém vázat leplezzük egy kerámia borítással, ami az egészséges fogakhoz rendkívül hasonló végeredményt fog kölcsönözni.

Ha megnézed a két eljárás közötti különbséget, látszik, hogy a fogászati implantáció drasztikusabb beavatkozásnak tűnik, végeredményeben mégis kevésbé terheli meg a fogazatot, mivel nem érinti az egészséges fogakat.

Több fogpótlás esetén is implantáció

Az implantáció több fog vagy az egész fogsor pótlásakor is nagyon praktikus. Az előző példából kiindulva könnyen belátható, hogy ha nincs ép fog a szájban, nincs mihez rögzíteni a fogsort, ekkor szintén jó szolgálatot tesznek a beültetett titán implantátumok.

Nem arról szeretnénk meggyőzni, hogy a fogimplantáció nem jár kockázatokkal, hiszen egy komoly és összetett orvosi beavatkozásról van szó. Éppen ezért különösen fontos, hogy megbízható nagy tudással rendelkező fogszakorvostól kérj segítséget, aki a legjobb eszközökkel, felelősen tudja elvégezni a beavatkozást!

Korábban olvashattad, hogy miért alapítottuk meg a Dentys fogászati rendelőt, gondosan felmértük a fogászati piacot. Felelősséggel tudjuk ajánlani magunkat – Dentys fogászati implantáció!

Fogpótlás Győr

A foghiány következményei

Ha fogpótlásra lenne szükséged, javasoljuk, hogy minél előbb keresd fel fogászatunkat! A legszembetűnőbb probléma foghiány következtében az esztétikai hiba, ami ha a mosolyzónába (első fogak) esnek, különösen szembetűnő. Azonban egy hiányzó fog nem csak a szemet, de a “fület is bánthatja”, beszédhibát okozhat.

Az esztétikán túl még nagyobb probléma jelentkezhet a hiányzó fog melletti fogaknál. A hiány miatt csökken a rágóképesség, a nagyobb terhelést pedig a szomszédos fogak veszik át. A szomszédos fogak a “hiány irányába” dőlhetnek, a szemközti fogak pedig akár ki is emelkedhetnek a helyükről, ezzel meggyengítve a tartószerkezetüket.

Összefoglalva, a foghiányt nem szabad elbagatellizálni ( leggyakrabban a hátsó fog hiányánál legyintünk rá), az esztétikai hibán kívül további fogászati problémákat okozat az amúgy ép fogsorodban!

Kérdésed van? Olvasd el fogpótlással kapcsolatos szolgáltatásunkat, vagy foglalj időpontot a Dentys fogászatába most!