Blog

Fogbeültetés, azonnali implantáció

2019. április 08.


Azonnali implantáció alatt azt értjük, hogy az implantátum beültetése  a fogeltávolítást követő 2 napon belül.

Az azonnali beültetés előnyei

Ha a foghúzás után az eltávolított fog helyére rögtön beültetjük az implantátumot, akkor a szép félhold alakú ínykontúr gyönyörűen megmarad, és ahelyett, hogy  visszahúzódna a csont, a foghúzást követően olyan csontregenerációs indukciós hatások lépnek fel, melyek gyönyörűen kitöltik az esetlegesen fennmaradó apró réseket a fogmeder és a beültetett implantátum között. Ezáltal lerövidül a kezelési idő, hiszen az eltávolított fog eredeti helye a csontban implantátum befogadására alkalmas lesz, kevesebb előkészítő-fúrás szükséges az implantológus szakorvos részéről, így a páciensek számára egy igen komfortos megoldásról beszélünk.

Ezt a megoldást elsősorban az esztétikai zónában (elülső fogak) lévő fogpótlásoknál alkalmazzuk. Ilyenkor a fogat körülvevő szövetek (csont, kötőszövet, íny) a fogeltávolítás után nem  épülnek le. Ezáltal érhető el az implantátumos fogpótlás körüli ún. „rózsaszín-fehér” lágyszövet legideálisabb állapota. Az azonnali implantáció előnye, hogy megakadályozható a csontleépülés, ezért kisebb eséllyel van szükség csontpótlásra.

 

Mikor nem végezhető el az azonnali beültetés?

Ha nagymértékű gyulladás áll fenn a foghúzás előtt, vagy ha a fogeltávolítás során csontveszteség keletkezik
Fogágybetegség esetén különösen fontos a megfelelően tiszta, lepedéktől és fogkőtől mentes környezet kialakítása a teljes szájban. Mozgó fog eltávolítása esetén nagyon valószínű, hogy fogágybetegségről lehet szó, ilyenkor egy teljeskörű parodontológiai kezelés szükséges az impantációs kezelést megelőzően.Ez utóbbi esetben csontpótló műtéttel lehet megalapozni az implantátum számára a stabil és ideális helyet.
Ha elhanyagolt a  szájhigiénia, vagy több helyen is gyulladás található a szájüregben, akkor is kétséges az azonnali implantáció, hiszen az implantátum gyógyulását veszélyezteti a baktériumok jelenléte.

Az azonnali implantáció folyamata

Az első lépés a fogkövek eltávolítása,  a lehetséges gócok megszüntetése megszüntetése, a rossz-, lyukas fogak kezelése. Ezzel megteremtjük az ideális feltételeket és körülményeket a foghúzásra, amivel tulajdonképpen előkészülünk a beültetésre. Az eltávolítás nem hagyományos módon történik, hanem sebészeti fúróval, hogy minél jobban megőrizzük a csontfal épségét, és minél több csont maradjon. Ez a csont lesz az irányadó az implantátum méretének és típusának kiválasztásakor. A foghúzást követően a seb alapos tisztítására kerül sor, hogy eltávolításra kerüljön a gyulladt szövet. Ezután 48 órán belül az implantátum beültetésre kerül. A seb gyógyulásával megtörténik a csont integrációja, megmarad az íny eredeti vonala, nincs szükség újabb műtéti beavatkozásra, nem kell újra vágni és varrni, ahhoz, hogy esztétikus végeredményt kapjunk. Ehhez a technikához kifejezetten erre a célra alkalmas implantátumok használata javasolt.

 

Felmérés és konzultáció

Minden fogászati beavatkozás előtt állapotfelmérést végzünk és komplex kezelési tervet adunk át, amely tartalmazza a fogászati beavatkozás időtartamát, költségét és a várható gyógyulási időt. Ezzel a módszerrel a foghúzás és fogbeültetés egyidőben megtörténik, így kevesebb az implantáció költsége és többé nem kell heteket, hónapokat várnia a fogpótlásra.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjen időpontot személyes konzultációra, mert mi biztos megtaláljuk a tökéletes megoldást annak érdekében, hogy mosolya újra tartós és szép legyen.

DENTYS FOGÁSZATI RENDELŐ

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! >> FOGLALÁS <<

DENTYS FOGÁSZAT GYŐR