Szolgáltatásaink

Fogínysorvadás kezelése


Problémája van fogágyával? Ínye indokolatlanul vérzik, érzékennyé vált? A fogínysorvadás komoly probléma, ne várjon tovább, keresse fogászatunk parodontológia szolgáltatását! A parodontológia a fogak tartószerkezetének egészségével foglalkozó tudományág, ide tartozik a különböző ínysorvadással és fogágybetegséggel kapcsolatos problémák megelőzése és kezelése. Legyen szó a gyulladt részek gyógyításáról, a fogágy részleges vagy teljes pótlásáról, a Dentys szakorvosai a megfelelő tudással és a legújabb technológiákkal szolgálják egészségét! Talán nem is gondolná, de a felnőtt lakosság közel 90 %-a érintett valamilyen parodontológiai megbetegedésben, fogínysorvadás okozta kellemetlenségben. Az ínygyulladás akár a fogazat teljes elvesztéséhez is vezethet! Már az enyhébb tünetek (sötétvörös, a fogfelszínről visszahúzódó (az) íny, fogmosáskor jelentkező ínyvérzés)  esetében is keresse fel szakorvosainkat!

Paradontológiai szolgáltatásaink:

  • Fogínysorvadás kezelése,
  • fogágysorvadás kezelése,
  • ínyplasztika.

Fogínysorvadás kezelése

A fogínysorvadás a megfelelő szájhigiénia fenntartásával megelőzhető ( de előfordulhat genetikai hajlam is), ami nagy odafigyelést és rendszerességet követel meg. A fogínysorvadás megakadályozásának alapja a rendszeres fogápolás, a helyes táplálkozás, a vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása. Mindenképpen kerülendő a dohányzás, de különösen javallott a rendszeres három hónapos vagy fél éves rendszeres fogászati ellenőrzés, illetve a rendszeres fogkőeltávolítás. A fogíny és fogágysorvadás lassan népbetegség, ne essen áldozatául! Foglaljon időpontot most Dentys fogászati és szájhigiénés szakorvosához!

Parodontológia

Ínyplasztika

Az íny nem más, mint kollagénnel teli lágyszövet, ami elfedi a fognyakat, így védve a fogat a baktériumoktól. Ha az íny visszahúzódik ínyrecesszióról beszélünk, ami nem csupán esztétikai problémát okoz, hanem súlyos fertőzésekhez és a fogak elvesztéséhez is vezethet. Az ínyrecesszió rendkívül kellemetlen, erős meleg-hideg érzékenységet, fogmosás közben fájdalmat és nem utolsó sorban fognyaki szuvasodást okozhat. Ínyplasztikai beavatkozás során helyreállítjuk az íny fognyaki lefutását (azaz az íny megfelelő “magasságban” fogja borítani a fogat), formáját pedig ideálisra szabjuk. Fogíny korrekció során bizonyos esetekben az ínyt a szájpadlásból vett szabadlebenyből egészítjük ki. Előfordulhat, hogy az ínyrecesszióval ellentétben a lágyszövet túlságosan leereszkedik “ínyes mosoly” képződik. Fogászatunkban ebben az esetben is az ínyplasztikával megfelelő, esztétikus ínyvonalat tudunk kialakítani. Fogínysorvadásban szenved? Ínye túlságosan visszahúzódott vagy “ínyes a mosolya”? Fogászatunkba komplex ínyplasztikai szolgáltatásokkal problémamentessé tesszük ínyét!

Foglaljon időpontot most! >> Foglalás <<

Dentys fogínysorvadás kezelése, ínyplasztika kezelés