Szolgáltatásaink

Implantátum Győr


Fogászati implantátum Győr – Miért fontos elvesztett fogaink pótlása? Az esztétikai hibán kívül a foghiány komoly egészségügyi problémákat okozhat, gyengítheti az ép fogakat, degeneratív elváltozásokat okozhat az állcsontban. Legyen az ok baleset vagy betegség, ne várjunk sokat elvesztett fogaink pótlásával! A foghiány megszüntetésére a fogászati implantáció egy tartós és biztonságos megoldást ad. A modern technológiáknak és anyagoknak köszönhetően a foghiányok szinte észrevétlenül pótolhatók, a fogsor funkciója teljes mértékben visszaállítható.

Mi is az a fogászati implantátum?

A foghiány fogászati implantátummal történő orvoslásának első lépése a gondos előzetes vizsgálat. A Dentys fogász szakorvosai megvizsgálják a fogsor, az íny és állkapocs állapotát. Ez különösen fontos lépés, hiszen az implantáció a drasztikusabb fogorvosi beavatkozások közé tartozik, az előkészítés különösen fontos! Ha a vizsgálat pozitív, helyi érzéstelenítéssel beültetésre kerülhet a speciális orvosi titán implantátum. A fogászati implantátum nagyon hasonlít egy csavarhoz, amit az állkapocsba rögzítenek. Ez a “csavar” fogja rögzíteni a fogpótlást. Az fogászati implantációt követő egy héttel a beavatkozás során alkalmazott varratokat eltávolítjuk. A teljes gyógyulás általában 3-4 hónapot vesz igénybe. Érdekesség, hogy az implantátumokat annyira elfogadja az emberi test, hogy ez idő alatt a fogászati implantátumokat teljesen körbeszövik a csontsejtek. Ez a „kapcsolat” biztosítja a fogászati implantálás tartósságát.

Dentys fogászati implantáció

 Milyen esetekben ajánljuk az implantációt?

  • Egy vagy két fog pótlása esetén. Ebben az esetben nincs szükség a szomszédos ép fogak csiszolására.
  • A hátsó rágófogak hiánya esetén. A hátsó fogak hiánya különösen nagy problémát tud okozni a rágásban
  • A fogsor teljes hiánya esetén biztos és tartós megoldást kínál az implantáció

Mit rögzítünk az implantátumhoz?

Fogászati implantációs kezelés

A beültetett titán implantátumhoz különböző fogpótlásokat kínálunk az igényeinek megfelelően. Az implantátumok önmagukban csak az alapot képzik, ezekhez rögzítjük az új fogpótlásokat. A fogpótlás lehet cirkon kerámia, fémkerámia, préskerámia.

TÖBB FOGPÓTLÁS ESETÉN IS IMPLANTÁTUM

Az implantáció több fog vagy az egész fogsor pótlásakor is nagyon praktikus. Ha nincs ép fog a szájban, nincs mihez rögzíteni a fogsort, ekkor szintén jó szolgálatot tesznek a beültetett titán implantátumok. A fogimplantáció egy komoly és összetett orvosi beavatkozás, éppen ezért különösen fontos, hogy megbízható nagy tudással rendelkező fogszakorvostól kérjen segítséget, aki a legjobb eszközökkel, felelősen tudja elvégezni a beavatkozást! Válassza a győri Dentys fogorvosait!

Fogászati implantátum Győr, fogpótlás Győrben – Dentys