Blog

Mit érdemes tudni a kiegészítő fogtisztítási módszerekről?

2022. július 22.


A fogak egészségéhez elengedhetetlen a megfelelő szájhigiéné. Nagy körültekintéssel végzett, rendszeres fogmosással rengeteg fogászati probléma előzhető meg, azonban a szájápolás hagyományos kellékein túl érdemes kiegészítő fogtisztító eszközöket is használni a tökéletes eredményhez.

Melyek a szájápolás hagyományos kellékei?

A megfelelő fogkefe és fogkrém kiválasztása rendkívül fontos. A fogmosáshoz érdemes puha sörtéjű fogkefét választani, előny, ha a az eszköz feje nem túl nagy és az is kedvező tud lenni a tisztítás szempontjából, ha különböző méretű sörtékkel rendelkezik. Az általunk használt fogkrémet esetlegesen fent álló problémáink alapján érdemes kiválasztanunk, például ha hajlamosak vagyunk fogínygyulladásra vagy fogérzékenységre, akkor ennek megfelelően javasolt vásárolnunk.

Milyen eszközök vannak még?

A fogselyem elsősorban a frontfogak és a metszőfogak fogközeinek tisztán tartásában lehet az ember segítségére. Ennek használata nem nehéz, azonban precizitást igényel. A fogselymet az egyik fog oldalára szükséges ráfeszíteni ahhoz, hogy eltávolításra kerüljenek a lerakódások. Ezzel az eszközzel tehát nem a fogköz tisztítható, hanem a fogköz felé néző fogfelszínek.

Nem csak hagyományos fogselyem létezik, bizonyos esetekben superfloss is használható a fogak tisztítására. Ez az eszköz elsősorban hidak alatti terület tisztítására ajánlott, de bárki számára kiváló kiegészítő fogtisztító megoldást jelenthet.

A fogköztisztító kefe sokak szerint az egyik legjobb eszköze lehet a fogközök alapos tisztításának. Használata egyeseknek nehézkes lehet, ugyanis a szűkebb fogközökbe nem mindig könnyű bevezetni.

A szájzuhany a lepedék eltávolítására használható, más fogköztisztító eszközzel kombinálva érdemes használni.

Miért fontos a nagyfokú odafigyelés?

A táplálkozás, dohányzás, kávéfogyasztás vagy egyszerűen szájunk / fogaink sajátosságai (pl.: mély barázdák, szoros fogazat) mind-mind szájhigiéniai problémákat okozhatnak. Ellenőriztesse rendszeresen fogainak és szájhigiéniájának állapotát a Dentys fogászati rendelőjében! A Dentys-nél különösen fontosnak tartjuk a fogászati problémák megelőzését, valamint a kisebb tünetek gyors, kíméletes kezelését. Szájhigiéniai szolgáltatásaink a szájunk és fogaink egészségén túl esztétikai javulást is jelentenek.

DENTYS FOGÁSZATI RENDELŐ

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! >> FOGLALÁS <<

DENTYS FOGÁSZAT GYŐR