Blog

Látványos eredménnyel járó fogfehérítés

2019. december 03.


A szép mosoly az életvitelünk meghatározó része. Ha egészségesek és ragyogó fehérek a fogaink, akkor sokkal szívesebben kommunikálunk másokkal, hiszen magabiztosan nyitjuk mosolyra, nevetésre a szánkat.

A fogelszíneződés okai

A fogak eredeti fehér színe az idő múlásával megváltozik. Az elszíneződés kialakulása a genetikai tényezőkön túl az elfogyasztott ételekből, italokból származó pigmenteknek köszönhető, amik beleivódnak a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába. A fogak színére a legnagyobb veszélyt a kávé, a tea, a vörösbor, illetve a különböző gyümölcsök és fűszerek jelentik, de ezeken kívül még számos élelmiszernek és élvezeti szernek van fogelszínező hatása. A fogfehérítés lehetővé teszi a fogakba épülő pigment részecskék színtelenítését.

 

Mi az a Beyond fogfehérítés?

A fogorvos által végzett rendelői fogfehérítés a legkorszerűbb fogfehérítési módszer, ami az úgy nevezett hidegfény eljáráson alapszik. Ezt az újfajta technológiát Beyond fogfehérítésnek hívjuk. Előnye a többi, főként otthon használatos módszerrel szemben, hogy nem csak a fogak felületét, hanem annak mélyebb rétegeit is képes megtisztítani a fogelszíneződést okozó pigmentektől. A módszer akár 3-4 árnyalatot is fehéríthet a fogakon. Az orvosi fogfehérítés mindössze 1-1,5 órát vesz igénybe. Az otthon alkalmazott, ismeretlen forrásból származó fogfehérítési anyagok, eszközök használatával szemben a Beyond fogfehérítés semmilyen veszélyt nem jelent a fogakra nézve. Nem rongálja az ínyt, nem tesz kárt a fogzománcban és nem okoz nem várt mellékhatásokat.

A fogfehérítés feltételei

A fogfehérítésre csak akkor kerülhet sor, ha a fogak és a fogíny is egészséges. Ha sérült, esetleg helyenként vérzik vagy váladékozik a fogíny, akkor az ínyvédőt nem lehet rákenni. A szuvas fog fehérítése sem lehetséges, a fehérítő anyag ugyanis befolyhat a fog belsejébe, az pedig fájdalommal járhat. Éppen ezért a fogfehérítés előtt mindenképpen javasolt egy alapos állapotfelmérés, melynek során a fogorvos elrendelhet különböző fogászati kezeléseket. Ha úgy ítéli meg, hogy szükséges a fogtömés, gyökérkezelés, fogkőleszedés, fogínysorvadás kezelése, akkor ezeket a beavatkozásokat el kell végezni.

 

A fogfehérítés menete

A fogfehérítés első lépése, hogy a fogorvos megtisztítja és polírozza a fogakat. Ezt követően egy úgy nevezett fogszínkulcs segítségével megnézi, hogy milyen árnyalattal rendelkeznek a fogak. Erre azért van szükség, mert így jól beazonosítható az eredeti fogszín, és látható, hogy milyen eredmény érhető el, a fogfehérítés végeztével pedig könnyen leellenőrizhetővé válik, hogy pontosan hány árnyalatot világosodtak a fogak. Ez után a szakember felviszi az ínyvédő gélt az alsó és felső ínyre, majd pedig rákeni a fogakra a fogfehérítő anyagot, amit egy speciális lámpa UV fényével aktivál. A megvilágítás kb. 10-15 percig tart, amit aztán háromszor, négyszer meg kell ismételni az optimális eredmény elérése érdekében. Az utolsó ismétlés után eltávolításra kerül az ínyvédő gél és a fehérítő anyag. Ezt követően ismét előkerül a fogszínkulcs a fogfehérítés eredményének mérése céljából.

 

Tudnivalók fogfehérítés után

A fogfehérítés napján, illetve az azt követő pár napig érzékenyek lehetnek a fogak. A panasz fennállása esetén kerülni kell a hideg-meleg ételek, italok fogyasztását, és a fogérzékenység ellen ható fogkrém használata is javasolt. Ebben a pár napban érdemes mellőzni azokat az élelmiszereket, amik nagymennyiségű festékanyagot tartalmaznak. A színezett szájvizek használata sem tanácsos, ugyanis azok is negatív irányba módosíthatják a fogfehérítéssel létrehozott fogszínt. Hosszútávon érdemes fogfehérítő hatással rendelkező fogkrémet használni, azzal ugyanis sokáig megőrizhető az eredmény.

DENTYS FOGÁSZATI RENDELŐ

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! >> FOGLALÁS <<

DENTYS FOGÁSZAT GYŐR