Blog

Fehér fogak, boldog mosoly

2022. június 22.


A fogfehérítés egy rendkívül közkedvelt szájhigiéniai szolgáltatás, amely egyre szélesebb körben elterjedt. Sajnos nem csak a professzionális kezelések népszerűsége kiemelkedő, hanem az otthoni, orvosi felügyelet nélkül végzett fogfehérítő módszereké is, ezeknek használata azonban egyáltalán nem javasolt, ha nem szeretnénk kárt tenni a fogainkban.

Ragyogóan fehér fogak tartósan és biztonságosan?

A megoldás a peroxidos-lámpás fogfehérítés! A kezelés, ha otthoni kiegészítő fogfehérítéssel (fontos, hogy ez is szakorvosi ajánlással és segítséggel történjen) és megfelelő táplálkozással és életvitellel párosul, akár 2 évig is makulátlan mosolyt biztosít! Amennyiben fogfehérítést tervez, javasoljuk, hogy esetleges fogászati problémáit előbb kezeltesse, hogy fehérítést a már kezelt fogakhoz tudjuk igazítani! A kezelés időtartama 60 perc, amely teljesen fájdalommentes.

Hogyan zajlik egy fogfehérítés a Dentys-ben?

A Dentys-ben a fogászati beavatkozásokat minden esetben fogászati konzultáció előzi meg. A 30 perces konzultáció során teljes állapotfelmérést végzünk, valamint kidolgozzuk személyre szóló kezelési tervét. A mennyiben a kezelést megelőzően mindent rendben találtunk, rendelőnkben nekilátunk az 1 órás kezelésnek

A kezelés során a kívánt eredmény függvényében 6-17 percen keresztül speciális lámpával aktiváljuk a fogfehérítő anyagot A kezelést háromszor ismételjük, az egyes aktiválási szakaszok között az elhasznált anyagot lemossuk és friss peroxiddal helyettesítjük. A három kezelést követően ellenőrizzük a fogak tónusát, ha elértük a kívánt eredményt végeztünk is

Mit nem ajánlott fogyasztani a kezelést követően?

A kezelés után 10-14 napig fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Ellenkező esetben gyengülhet a fehérítő kezelés hatása. Mindenképpen érdemes kerülni azokat az ételeket, amelyek ételszínezéket tartalmaznak, vagy színező hatásúak. Nem javasolt például a következő ételek fogyasztása sem: paradicsom, cékla, fűszerpaprika, szörp, szénsavas italok, savas ételek, citrusfélék, csokoládé, vörösbor, tea, kávé, bogyós gyümölcsök, spenót, sárgarépa. Egyéni kérdéseinkkel mindenképpen érdemes szakorvosunkhoz fordulnunk!

A fogfehérítést követően javasolt kerülni a dohányzást is, hiszen ez a tevékenység sajnos rendkívül rossz hatással van a fogakra, különösen az elszíneződés tekintetében. Akkor tehetünk legtöbbet fogaink egészségéért, ha teljesen kiiktatjuk ezt a szokást az életünkből.

Ha valamilyen oknál fogva mégsem tudunk kerülni az említett ételek / italok közül kerülni valamit, akkor törekedjünk arra, hogy minél kevésbé érintkezzenek fogyasztás közben a fogainkkal. Például ha nem tudjuk kávé nélkül átvészelni a napokat, használjunk szívószálat. Ez azonban sajnos még így is megrövidítheti a fogfehérítés tartósságát.

DENTYS FOGÁSZATI RENDELŐ

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! >> FOGLALÁS <<

DENTYS FOGÁSZAT GYŐR