Blog

A foghiány következményei?!

2018. március 26.


Nem is gondolnánk, hogy a fogászatban a foghiánynak számos típusát különböztetjük meg, ennél már csak az meglepőbb, hogy mennyi egészségügyi következménye van egy fog elvesztésének. Győri fogászatunkat választva szakszerű fogászati ellátásban lesz részed! Dentys – Győri fogászat.

Oldalsó rágófog elvesztése

Az oldalsó régióban egy rágófog elvesztése a rágási és falatképzési folyamatot rontja. Hosszabb időbe telik a falat megfelelő megrágása, így a meglévő fogak és fogágy túlterhelődhet.

Frontfog elvesztése

Egy frontfog elvesztése nehézséget okoz a hangképzésben és esztétikailag is jelentős probléma, mely a személy fellépésére és önbizalmára is negatív hatással van.

Testünk próbál kompenzálni

A hosszasan fennálló foghiány elváltozásokat okoz a meglévő fogakban. A szervezet megpróbálja pótolni a foghiányt, így az azt határoló fogak hajlamosak elvándorolni, elongálódni (meghosszabbodnak a fogak). Elmozdulnak, bedőlnek, “kinőnek” a hiány irányába, ezáltal a gyökerük elveszti stabilitását, csökken a rágóerő, ami előbb-utóbb az egészséges fog elvesztéséhez vezethet. Minél hosszabb ideig áll fenn a foghiány, annál súlyosabbá válnak a következmények, melyek nagyban megnehezítik a későbbi pótlást.

Fogászati implantálás

A foghiány problémát fog okozni – implantálás

Az elmozdult fogak és a hiány helyén a túlterhelődés miatt fogágykárosodás, majd csontlépülés következhet be, ami újabb fogak elvesztéséhez vezet és a későbbi pótlást is nehezebbé, bonyolultabbá teszi. A megváltozott harapási helyzet következtében a rágóizület és az azt körülvevő izomzat is túlterhelődik, mely kopáshoz, lazuláshoz, fájdalmas gyulladáshoz vezethet, ami később csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem gyógyítható. Ezen következmények ismeretében bátran kijelenthetjük, hogy egészségünk védelmében minél előbbi kezelésre van szükség. A foghiány kiterjedésétől függően számos pótlás közül választhatunk. A lehetőségek közül az implantátum beültetés az egyik megfelelő megoldás. A Dentys Fogászatban a kiemelkedő minőségű Camlog és Cortex implantátumok segítségével úgy pótoljuk a hiányzó fogakat, hogy a meglévő ép fogak lecsiszolására nincs szükség. Teljes foghiány esetén is javasolt az implantáció, mivel a kivehető pótlás stabilabbá és kényelmesebbé tehető a segítségükkel.

MINŐSÉGI, TARTÓS ÉS TERMÉSZETES HATÁSÚ FOGPÓTLÁSOK A DENTYS FOGÁSZATÁTÓL!

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! » FOGLALÁS »

DENTYS FOGPÓTLÁS FOGÁSZAT GYŐRBEN