Blog

ALL ON 4, ALL ON 6 pótlások

2019. április 03.


Ha elvesztette az összes fogát, a hagyományos protézisek nem mindig nyújtanak ideális megoldást. A foghiány pótlása nem csak esztétikai, funkcionális, beszédtechnikai szempontból fontos, hanem egészségügyi problémák megelőzését is szolgálja.

Teljes alsó vagy felső foghiány esetén a hagyományos, kivehető protézisek helyett ez egy olyan kompromisszumoktól mentes megoldás, amely visszaadja az eredeti fogak érzetét. Az úgynevezett All-on-4 vagy All-on-6 a teljes fogívet visszaállítja úgy, hogy 4 vagy 6 implantátum segítségével fixen rögzítjük a fogsort.

Fogászati konzultáció

Az implantátum beépítése egy rutin szájsebészeti beavatkozás, amely azonban alapos előkészítést igényel. Ahhoz, hogy pontos képet adjunk a fogászati kezelés során elvégezhető beavatkozásokról egy személyes vizsgálaton, állapotfelmérésen szükséges a páciensünknek részt vennie rendelőnkben. Ennek során készítünk egy panoráma röntgen-, illetve egy CBCT felvételt, mely segítségével megtervezzük és összeállítjuk személyre szabott kezelési tervét. Az említett megoldások ára, illetve a szükséges fogászati beavatkozások díja természetesen az említett komplex kezelési tervben fel lesz tüntetve, beleértve az esetleges gyógyulási időt, egyes beavatkozások időtartamát!

 

A rögzíthető fogpótlás folyamata

A fogsor stabil rögzülését alul és/vagy felül 4 vagy 6 beültetett implantátum biztosítja, amely tartós és biztonságos alapot ad foghiány megszüntetésére és ezáltal visszanyeri természetes mosolyát.Az implantátum anyaga orvosi titán, alakja leginkább egy csavarhoz hasonlít, amely fájdalommentesen, helyi érzéstelenítéssel az állcsontba kerül beültetésre, és néhány hónapos gyógyulási idő alatt becsontosodik, beépül. E időszak áthidalására akár azonnal be tudunk helyezni egy ideiglenes fogsort, ezzel orvosolni tudjuk a fogatlansággal járó kellemetlenségeket. A gyógyulást követően egy lenyomat készül, amelynek segítségével a fogtechnikai labor pár napon belül elkészíti a személyre szabott, fixen rögzíthető fogsort. A fogpótlás készülhet cirkóniumból, fémkerámiából vagy préskerámiából. A fogpótlás elkészülése után a Dentys fogorvosa felhelyezi a végleges hídpótlását vagy fogsorát, mely lehet rögzített vagy akár kivehető is.

All on 4/ all on 6 technológia

Az All on 4 technológia lényege, hogy 4 vagy 6 db adott pozícióban rögzített, megfelelő méretű implantátum kerül beültetésre a páciens állcsontjába, majd erre kerül a fix fogsor. Ezek az implantátumok azért az állcsontok elülső részére kerülnek, mert itt megfelelő mennyiségű csont áll rendelkezésre a műtét elvégzéséhez. Szakembereink a megfelelő dőlésszögben történő beültetéssel csökkentik a csontpótlás szükségességét. Ezzel a technológiai újítással egy új, pénztárca kímélő megoldás válik elérhetővé azok számára, akik a kivehető protézisüktől és annak hátrányaitól szeretnének megszabadulni. De lehetőséget nyújt azok számára is, akiknek a teljes fogsoruk hiányzik, akár alsó akár felső fogsorról legyen szó. Ezekre a beépített implantátumokra teljes fogsor ráépíthető. Ezek a fix fogsorok nem mozognak, nem esnek ki és természetes hatást keltenek. További előnye a kivehető protézissel szemben, hogy felső fogsor pótlása esetén is fedetlen marad a szájpadlás, így újra minden ízt érezhet a páciens.

 

Minőség és garancia

A Dentys garantálja az alapanyagok minőségét és a beavatkozás precizitását, de értelemszerűen a pótlások élettartama nagyban függ a rendszeres és helyes fogápolástól is. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket, kérjen időpontot személyen konzultációra, hogy megtaláljuk az Ön számra legideálisabb megoldást a tartós, szép mosoly érdekében.

DENTYS FOGÁSZATI RENDELŐ

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! >> FOGLALÁS <<

DENTYS FOGÁSZAT GYŐR